• darkblurbg
    Binnenvaartnet - Gratis WiFi in 18 havens

Vragen of opmerkingen?

Vul dan s.v.p. dit formulier in en druk op verzenden.

Helpdesk

Voor storingen of vragen over het functioneren van de WiFi netwerken kunt u van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur contact opnemen met onze helpdesk:

+31 10 307 56 00

Nee. Als je één keer bent ingelogd, dan worden je gegevens automatisch herkend in iedere haven met een WiFi hotspot van Binnenvaartnet. Je hebt dan direct verbinding als je binnen het bereik bent van het WiFi-netwerk.

Niet alle havens doen mee met Binnenvaartnet. We werken er hard aan om het aantal WiFi locaties uit te breiden. Havens die meedoen met Binnenvaartnet moeten zelf investeren. Niet iedere haven is hier toe bereid.

Het Wifi-netwerk van Binnenvaartnet is een veilig, besloten netwerk. Wel zichtbaar voor de buitenwereld, maar alleen toegankelijk voor geregistreerde gebruikers met de juiste inloggegegevens. De toegang tot het WiFi netwerk is laagdrempelig, net als bij openbare netwerken. Anders dan bij publieke WiFi-netwerken, zijn de gebruikers altijd bekend. Het Internet-verkeer wordt versleuteld voordat het door de lucht gaat. Hiermee zorgt BND er voor dat Internetactiviteiten niet zomaar afgeluisterd kunnen worden. Ook wordt voorkomen dat iemand anders zich gemakkelijk voordoet als “Binnenvaartnet Wifi-netwerk”. De persoonlijke inloggegevens zijn immers alleen bij de gebruiker en bij Binnenvaartnet bekend. De beveiliging van Binnenvaartnet WiFi is robuuster dan die van beveiligde WiFi-netwerken waarbij alle deelnemers eenzelfde sleutel gebruiken. Er is geen simpele en betaalbare methode om van buitenaf te zien of de abonnees van Binnenvaartnet Internetbankieren, e-mailen, skypen of downloaden. Ervaart u problemen met inloggen? Of is er plotseling “Binnenvaartnet WiFi” op plaatsen waar wij geen netwerk hebben? Aarzel dan niet en neem direct contact op met de helpdesk!

Ga naar de inlogpagina en klik op “wachtwoord vergeten”. Volg de instructies. Per email ontvang je als geregistreerde gebruiker een nieuw wachtwoord.

Er zijn meerdere oplossingen denkbaar. Het staal aan boord belemmert een goede ontvangst. Soms helpt een extra antenne, soms een repeater, die het WiFi-signaal draadloos naar binnen uitstraalt. Onderaan de pagina Diensten vind u een brochure die u kunt downloaden. De brochure HAAL HET BESTE UIT JE VERBINDINGEN geeft uitleg en advies. Je kunt ook contact opnemen met onze nautische telecompartners 4COM, OceanSat of Autena Marine.

Per schip en abonnement kunnen 5 apparaten (smartphones, tablets en PC’s) Binnenvaartnet gebruiken met dezelfde login-gegevens.

Ja dat kan, als je de buurman jouw toegangscodes geeft. Maar dat is niet verstandig. WiFi Hotspots van Binnenvaartnet kan als dienst alleen in de lucht gehouden worden met voldoende betalende gebruikers.

Stichting Binnenvaart Netwerkdiensten bewaart geen internet-gegevens. Dus niet met wie je verbonden bent en niets over je surfgedrag. Wij kunnen deze informatie niet vastleggen en hebben ook geen bewaarplicht. Binnenvaartnet bewaart uitsluitend contactgegevens voor facturering en om je te informeren over onze activiteiten. Wij bieden een niet-commerciele dienst aan, Wifi in binnenhavens, ten behoeve van een besloten gebruikersgroep (schippers en watergebonden bedrijven). De dienst bestaat uit toegang tot het www. Binnenvaartnet is een particuliere netwerkaanbieder, geen Internetserviceprovider.

Dit is afhankelijk van veel factoren. Onze adviezen zijn samengevat in de brochure 'Haal het beste uit je verbindingen', die u kunt downloaden op de pagina DIENSTEN. De brochure geeft een onafhankelijk overzicht van actuele mogelijkheden en oplossingen. Ook zijn suggesties voor apparatuur toegevoegd.