Helpdesk:

(085) 2100988
Digitale diensten voor de binnenvaart

Helpdesk:

(085) 2100988

Initiatief

Binnenvaartnet is onderdeel van de Stichting Binnenvaart Netwerkdiensten en richt zich op digitale diensten voor de binnenvaart. De stichting is een initiatief van het programma Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen van Rijkswaterstaat (IDVV). Binnenvaartnet wordt mede mogelijk gemaakt door de binnenvaartsector zelf, waaronder: de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens, Bureau Telematica Binnenvaart, deelnemende havens en gemeenten. De stichting kent geen winstoogmerk.

Voor schippers

Binnenvaartnet realiseert en beheert laagdrempelige ICT diensten voor binnenvaartondernemers, waaronder onbeperkt toegang tot internet via WiFi Hotspots. Van schippers - voor schippers. BND werkt als een coöperatie: met meer deelnemers groter voordeel. Dit geeft binnenvaartondernemers de mogelijkheid om meer en sneller digitale informatie uit te wisselen tegen uiterst betaalbare tarieven. Op rustplaatsen en in overnachtingshavens is er gelegenheid om internet volop te gebruiken. Voor zakelijke doeleinden, zoals downloads van grote databestanden met elektronische vaarkaarten. Of voor het updaten van computer software of internetbankieren. Maar ook voor privégebruik, zoals video-chatten, "Uitzending Gemist" of YouTube bekijken. Zo is WiFi een effectieve en betaalbare oplossing, als aanvulling op uw mobiele (data) abonnement. Met een buitenantenne haalt u het maximale uit uw Wifi-verbinding!

Partners, deelnemende binnenhavens en gemeenten

Sinds oktober 2013 hebben een groot aantal partners, binnenhavens en gemeenten zich aangesloten. In samenwerking met Rijkswaterstaat zetten zij zich in voor zinvolle en betrouwbare digitale diensten voor schippers.

o.a. betrokken: Port of Rotterdam, Havenbedrijf Amsterdam, Zeeland Seaports, de gemeenten Zwijndrecht, Moerdijk, Werkendam en Harlingen. Binnenvaartnet wordt mogelijk gemaakt i.s.m. Dreamsolution B.V. en Wentzo Wireless. Voor installatie van uw apparatuur aan boord kunt u terecht bij onze partners Autena Marine, 4com.nl en OceanSat

Als haven ook geïnteresseerd?

WiFi Hotspots vergroten de aantrekkelijkheid van havens en ligplaatsen. Daarnaast biedt het havenbeheerders ook de mogelijkheid om WiFi hotspots te gebruiken als digital portal van de haven, en voor het bieden van internettoegang voor eigen medewerkers. Kortom, WiFi in havens is een win-win situatie voor havengebruiker en -beheerder. Bent u ook geinteresseerd, neem dan contact met ons op.

Binnenvaartnet Nieuwsflits ontvangen?

Onze email nieuwsflits houdt je op de hoogte van ontwikkelingen rond WiFi en het netwerk van BND. Vul je mailadres in en klik op 'subscribe'.

Vragen?

Veelgestelde vragen Contactformulier

Helpdesk:

(085) 2100988